Sohbet Muhabbet

Merhaba,

Foruma ilk kez yazıyorum doğru yer mi ondan da pek emin değilim eğer yanlışsa kusura bakmayın. Butik biradaki şu yeni summer ürünleri hakkında bilgisi olan var mıdır acaba? Bunları dilediğimiz mayayla (örneğin us-05) ve sıvı malt özüyle kurmamız sorun yaratır mı?

1 Beğeni

Merhaba, henüz denemedim ve denersem de sırf meraktan deneyeceğim fakat eğer bahsettiğiniz şu yüksek sıcaklıklarda yapılabilecek kitlerse, bilgilerde kveik tarzı farklı bir mayadan bahsedilmiyor. Amerikan Ale mayası demişler, ve muhtemelen us-05 veya benzeri bir mayadır gönderilen. En iyisi kendilerine iletişimden sorabilirsiniz tabii, gönderimin hangi mayayla yapıldığını.

Sayfanın aşağısında şu bilgi verilmiş:

Bira Mayası
Alüminyum folyo pakette 11,5 g Amerikan Ale bira mayası

2 Beğeni

Kitleri istediğiniz maya ve malt özü ile hazırlayabilirsiniz ama sıcaklık konusu sorun olabilir. Olabildiğince 20 derecelere yakın değerlerde ya da daha doğrusu mayanın özelliklerinde belirtilen değerlerde mayalamanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

1 Beğeni

Hocam malum firma yeni bir ürün listelemiş, 15-35 derece arasında kuruluma uygun olarak özelleştirildiği geçiyor bilgilerde, ve 35’ten sonrası için meyvemsi tatların belirginleşeceği belirtilmiş. Ben soru bu ürüne yönelik diye düşündüm.

Özel formülasyonu sayesinde bu üründeki malt özü, yüksek sıcaklıklarda bile meyvemsi tat oluşumunun önüne geçmektedir.

bunların reklamını görmüştüm. amerikan ale maya gönderiyorlar fakat 35c sıcaklığa dayanacak şekilde modifiye edilmiş malt kullanmışlar güya kitlerde. yazın fb gruplarında deneyenler boy boy post atar muhtemelen.

Haklısınız ama ben öyle bir üründen bahsedildiğini ilk kez işittiğim için biraz şüpheyle yaklaştım sanırım.

Yalnız orada mayadan ziyade kitteki formülasyon değişikliğinden bahsetmiş, o kite hangi mayayı atsan olacak gibi.

1 Beğeni

Pakmaya??:grinning:20 karakter

1 Beğeni

35°C’ye kadar dayanacak malt işini anlamadım ben.

Edit: Hmm. Zahmet edip okuyunca anlar gibi oldum.

1 Beğeni

Evet evet, ayrıca “özel maya” diye belirtmediklerine göre yine us-05 filan gönderiliyor bence.

1 Beğeni

Yüksek ihtimal s33 benzeri birşeydir.

1 Beğeni

Cevaplar için çok teşekkür ederim.Evet 35 dereceye kadar mayalanabilen kitlerden bahsetmiştim.Benim de anladığım amerikan ale mayayla göndereceklerine göre us-05le de kurabileceğim şeklindeydi.Burada mayadan çok kit içeriğinde değişiklik yapmışlar gibi.Asıl merak ettiğim şimdi bu kit içeriği sıcak havalarda ester oluşumunu sağlayan bileşenlerden arındırılmış diye yazılmış ya şeker yerine malt özütü kullanmamız bu durumu değiştirebilir mi?Sonuçta o malt özütleri aynı:)Neyse bir pilsner sipariş geçtim zaten dekstroz ve us-05 ile kuracağım sonuçları iletirim:)Gerçi çok da yüksek sıcaklık da olmayacak ama neyse artık:)Şu kiti eylül ortası çıkarmak da değişik bir strateji ya neyse:)

3 Beğeni

İlgi çekici bir kitmiş. Bilgi sahibi olmamakla birlikte fikir yürütecek olursam ; fermentasyon sıcaklığının yüksek olması mayanin hiper aktif olmasına neden olur. Bu da birada istenen istenmeyen tat bileşenlerinin yüksek olmasına sebep olur. Genel anlamıyla en çok istenmeyen tatlardan biri olan fenolik bilesiklerin öncülleri en çok malttan ve serbetciotundan gelir. Bunları mayseden tam anlamıyla arindiracak teknolojinin önünde saygıyla eğilirim. Diğer önemli bileşen de aroma aktif esterler. Bunlar da mayanin biyotransformasyonu sonucu oluşur. Öncülleri %90 fusel alkollerdir. Fusel alkoller de mayseden alınan aminoasitlerin maya hücresinde transaminasyonuyla sentezlenir. Yani mayseden aminoasitleri ( protein) uzaklastirirsak daha az estere sahip bira yapılabilir. Neden olmasin…
Sorunuzu da çok yerinde buldum. Bence bu kite malt özü eklenmemeli.

17 Beğeni

Mayşeden bu bahsedilen bileşikleri ayırmanın bedeli 0,46 pound/kg ise Muntons suriyeli kaçak işçi çalıştırıyor diye düşünürüm.

5 Beğeni

Bu cevabı yanıtlamak için emoji aradım. Ne Fransız’ ların reveransı gibi ne de japonların meşhur eğilme hareketine benzer bir emoji bulamadim. .:palms_up_together::pray: bu iki emoji umarım hislerime tercüman olur.

5 Beğeni

Cevap için çok teşekkür ederim tabii ki sizin kadar bilgim yok ancak protein konusunda tam tersi şöyle bir açıklama yapmışlar.

‘‘İngiltere’de geliştirilen Summer Pilsner, sıcaklık dayanımını özel malt özü formülasyonundan almaktadır. Malt özü üretiminde, mayayı yüksek sıcaklıklarda destekleyecek mineral ve protein oranı yüksek maltlar seçilmiştir. Ek olarak, yüksek sıcaklıkta olumsuz tat oluşumuna sebep olan öncül bileşikler azaltılmış veya bütünüyle malt özünden uzaklaştırılmıştır. Bu sayede standart bira mayalarının yüksek sıcaklıklarda bile olumsuz tat oluşturmadan fermantasyon gerçekleştirmesi sağlanmıştır.’’

Kesinlikle dekstrozla kuracağım ve olabildiğince sıcaklığı düşürmeyeceğim. Süreçle ilgili ara ara bilgilendirme sağlarım.

3 Beğeni

Aslinda çelişkili bir durum yok. Bira kimyası cok karmaşık olduğundan ve bir cümlede ozetlenemeyecegi için protein olarak belirttim. Açıklamalarında ısrarla meyvemsi tattan bahsettikleri için kastedilen esterler olduğunu düşünüyorum. Her esterin öncülü farklı asit aldehit veya yüksek alkol olabilir. Bunların oluşumu için de farklı aminoasitler( proteinlerin yapıtaşı) gerekli. Bu aminoasitlerin maysede minimize edilmesine dayalı bir yöntem izlemişler saniyorum. Sadece fikir yürüterek bunun mümkün olabileceğini söylemek istemiştim. Yoksa proteinin tamamen uzaklaştırılması fermentasyonu durdurur maya işini yapamaz biz de bira olmayan bambaşka bir sıvı elde ederiz.

9 Beğeni

Hava kilidi eşitlendi mi ek paketi 13.99.

10 Beğeni

Hocam çok tehlikeli işler bunlar. Oğlan bazen bu tarz oyunlar oynuyor ama tablet (bu PC oyunuymuş) benim elime geçince sabahlara kadar buğday yetiştiriyorum :crazy_face: :scream: en son hava alanı işletiyordum :flight_arrival: :flight_departure: Allahtan oğlanın yaşı küçük, çabuk sıkılıyor ve kurtuluyoruz.

Ama iyimiş, bu tarz oyun oynayanlar için ideal :grinning:

1 Beğeni

Pilsner maltların su tutma oranı diğerlerinden daha düşük olabilir mi?

2 seferdir dikkat ediyorum pilsener malt kullandığımda daha fazla bira fermentöre giriyor.