Sohbet Muhabbet

Aynı marka maltın pilsner ve pale ale gibi baz maltları aynı çeşit arpadan yapılıyor diye biliyorum dolayısıyla su çekme oranları aynı olması gerekir.

1 Beğeni

Thracian’ın pilsner maltını kullandığım reçeteler pale ale’ını kullandıklarımdan daha yüksek sonuç verdi.

Standart aynı ekipmanı ve mash/spargle su ölçülerini kullanıyorum. Pilsen kullandığmda 0,5 ile 1 lt arası daha fazla ürün çıkıyor.

Çözemedim bir türlü aklıma malt mıdır sorusu geldi.

Merhaba arkadaşlar,
Başıma gelen bir olay yüzünden uzun zamandır giremedim.
Yaklaşık 2 yıldır kasık fıtık ameliyatı için bekliyordum.Bekleme sebebim ise malum pandemi idi.
Neyse sonunda geçeceği yok diyerek ameliyat olmaya karar verdim ve doktor araştırıp tavsiye üzerine …hastanesinde ameliyat oldum.
Doktor kapalı ameliyat yapacağını belirtti ben tavsiye üzerine kendisine gittiğimi tavsiye edenin ismini vererek yabancı olmadığımızı ve uygun ve iyi olan hangisi ise onu yapın size güveniyoruz diyerek ameliyatı onayladım.
Neyse ameliyat günü geldi ve ameliyat oldum. Ameliyattan çıkıp kendime gelir gelmez idrarımın olduğunu, idrarımı yapamadığımı ve hastanede kaldığım bir gün boyunca idrar yapamadığımı belirtmeme ve çok ağrım olduğunu gaz çıkarmadığını iletmeme rağmen test dahi yapmadan her şey normal diyerek taburcu edildim.
Eve geldikten hemen sonra ilaçların etkisi geçmesi ile dayanılmaz bir hal alan ağrılar ve testisimde başlayan şişme ile korkum iyice arttı.
Zor bela ertesi doktora ulaşıp (bu başka doktor ameliyat eden doktor tatile çıkmış) ertesi gün için randevu aldık ve sabah erkenden idrarımı yapamadan ve aşırı şiş ve nerdeyse kan toplamış testis ile hasteneye gittim. Ultrason çekindim ve ultrason çeken doktorun panik yapmasıyla birlikte kan testi yapıldı ve tomografi çekindim.
Kan testinde kreatinin aşırı yüksek çıkması ve doktorların panik yapması ile ilk ameliyattan 48 saat sonra tekrar ameliyata alındım ve göbeğimin üstünden aşağıya kadar 25 cm lik yarık ile ikinci ameliyattan uyandım.
İlk ameliyat eden doktor mesaneyi delmiş ve fıtık için kullanacağı yamayı mesaneyi ters çevirerek mesanenin üzerine dikmiş.
Mesane delik olduğundan idrar 2 gün boyunca içeriye akmış.
Vücudumdan yaklaşık 2 litre sıvı çıkarmışlar.
Ameliyattan sonra yoğun bakıma alınmışım. Ameliyat sonrası çok geç uyanmışım. Uyanmaya çalıştığım sırada başımda doktorlar ve hemşireler uyanamayacağım diye korkmuş bir durumda panik halinde ilken zar zor uyandım.
Yoğun bakım doktorunun ‘’’yoldan çıkmış bir araba gibiydin, seni tekrar yola soktuk’’ demesiyle nerdeyse ölümden döndüğümün farkına vardım.
İlk ameliyat tarihi 9 ikinci ameliyat 11 Eylül.
1 gün yoğun bakım ve 1 hafta hastanede kaldıktan sonra yaklaşık 25 gündür evdeyim. Yeni yeni ev dışına çıkıp yürümeye başladım.
Ayrı kalma sebebim bundandır.
Bu aralar yine pek giremem ama iyileşinceye arayı kapatırız diye düşünüyorum :slight_smile:

21 Beğeni

Çok büyük geçmiş olsun, hoş geldiniz. O doktorun da kulağını çınlattım.

1 Beğeni

Geçmiş olsun, yine de ucuz atlatmışsınız.

1 Beğeni

Geçmiş olsun, inanamıyor insan nasıl olabilir böyle bir şey.

1 Beğeni

Büyük geçmiş olsun. Hastaneyi ve doktoru dava ediyorsunuzdur diye hastane adını kaldırdım.

1 Beğeni

Teşekkürler arkadaşlar.
Tanıdık bir avukata sordum kalıcı hasar olmayınca kazanması çok zor dedi.
İyice araştıracağım ona göre bir yol çizeceğim. Hiç bir şey yapamazsam sağlık bakanlığına şikayet edeceğim. @FAtE

1 Beğeni

Kesinlikle kayıtlarınızı toplayıp dava açın, şikayette edin eş zamanlı. Tanıdık avukattan ziyade bu işi bilen bir avukat arayın bence. Sigortalarından tazminat hakkınız olur en kötü. Kaldı ki başkasının hayatına kastetmesinler.

1 Beğeni

Sağlık davalarına bakan avukatlar ile görüşeceğim. Hele biraz daha iyileşeyim.

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Hani ucundan dönmüşsünüz denir ya resmen olan o. Müdahale olmasa kalıcı hasar oluşacaktı.

Kanunda zarar görme şartı var ama bahsettiğiniz 25 cmlik göbek yarığından yürünebilir belki. Sonuç olarak kimse fıtık ameliyatı sonucunda böyle bir yara iziyle dolaşmıyor.

1 Beğeni

Teşekkürler,
Genelde kanunlar haklının değil güçlünün yanında ülkemizde ama yine de hakkımı aramaya çalışacağım.
Yol yordam bilen birilerinden destek alarak.

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun Mesut.

1 Beğeni

Geçmiş olsun Mesut, umarım en kısa zamanda tam sağlığına kavuşursun…

1 Beğeni

Sağ olasın Engin inş.

1 Beğeni

Eyw abi, benimde isteğim.

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun @Arizeus
Bir başka hekimden değerlendirme aldıktan sonra tıbbi konular üzerine çalışan bir avukat bulup dava etmeni öneririm…
Bu durumlarda en büyük zorluk şahitlik edip senin tezini destekleyecek birini bulmak oluyor ne yazık ki.
Elinden gelen ne varsa yap derim.

2 Beğeni

Teşekkürler @BoBo elimden geleni yapmaya çalışacağım.

1 Beğeni

Kabus gibi! Şikayetinize rağmen sizi taburcu etmesi akıl alacak gibi değil. Umarım hukuki girişimleriniz lehinize sonuçlar doğurur, çok geçmiş olsun.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim.
Çok zor süreçti Allah düşmanımın başına vermesin.

2 Beğeni