Teşekkür ederim hocam.
Bru-1 veya Zappa ot deneyen oldu mu acaba? Single denemek istiyorum da kararsız kaldım.
@Arizeus büyük geçmiş olsun. Hayret içinde okudum yazdıklarını. Neyseki iyisin. Umarım hak arama mücadelen de yerini bulur.
Çok teşekkür ederim.
Umarım.
Şerbetçiotları hakkında ihtiyaç duyulan bilgileri derleyen toplayan kullanışlı bir app.
EVEEET 100 PUANLIK UZMANLIK SORUSU GELİYOR
Üşenmediğim zamanlarda tam tahıl yapan diğer zamanlarda kit yapan birisiyim ve elimde pilsener vienna pale maltları vs den biraz var
Malum malt özleri de pahalı, elimdeki maltları malt özü olarak değerlendirmek istiyorum
Sorum şu ki 1040-1045 kit+mayşe og’si yakalayabilmek için kaç kg malt ve su kullanmam gerekiyor
Bu kullanacağınız kitin brix değerine göre değişir ama.
Yaklaşık 200gr malt/litre hesabı ile hazırlanan şıra 1045-1050 SG yani 11-12,5brix edecektir.
1 kg toz şeker katarak kit kurduğunuzu farz edersek bu şekeri ikame etmek için 1500-1700 gram gibi malt mayşelemeniz gerekiyor gibi gözüküyor.
Maltlara güzel zam gelmiş:))
Ben @Lacivert hocamın gazıyla yazıldım bi çuval w.pale malta 350 tl iken, şimdi 380tl olmuş.
30 lira kardasin işte, ben boşa gaz vermem
Boşa gaza gelmişsin, 5kg lık alsan sıkıntı yoktu
Ben hep 50 liralık alıyorum
Düşük alkol session yapın efenim, az malt bol su
İçerken 1:3 su 2:3 bira doldursak bardağa daha kolay olmaz mı?
Butik bira iyi bile dayanmıştı o fiyatlarla malt satmaya. İçimden nasıl bir his geçtiyse artık 70 kilo kadar malt aldım kilosu 8.90 dan. 2-3 gün sonra zam yaptılar. 200 lira fena para değil abi
Ya işte bana böyle şeylerle gelin bak ekonomik kriz nasıl zihin açıyor maşallah…
Posasını da kahvaltıda müsli niyetine yiyin
Maden suyu daha iyi olur, gazlanma kaybı da olmaz
Kurabiyesi de olur. Bol kepekli, bol proteinli.
Ben yumurta fabrikalarıma gönderiyorum posa verip yumurta almak daha iyi sanki