Ticari Bira Tadım Notları

Antep’e gelirsen hallederiz :slight_smile:
Şaka bir yana bilmiyorum ama sanayi orada da çok gelişmiş olduğu için kolay bulursun. Bence internette araştırıp telefon aç önce

1 Beğeni

Buldum 3000₺ diyor pahalı gibi geldi. Daha uyguna bulursak salı günü gelirim

Leffe Rouge
Red Abbey ale - 6.6 % abv
Baharat ve karamel aromalarıyla alkol oranı hiç hissedilmeyen yumuşacık bir Belçikalı
Teşekkürler @Taxym

8 Beğeni

%4 alkol. Kolay içim. Çiçeksi kokular. Hafifçecik bir acılığı var… Düşük alkole göre malttan gelen tatlılığı hissediliyor. %60 hafifletilmiş bir ipa gibi geliyor kokusu tadı otların.

5 Beğeni

Abi bruinin alkolü çok belli oluyor halbuki. Ben baya hissediyorum içerken. Bu yurtdışı mı?

2 Beğeni

Diğer bira da Leffe Ambree
Bu da Red abbey diye geçiyor. Yine 6.6% abv
Tad olarak meyve ve tatlılık ön planda . Özellikle orange peel

5 Beğeni

Fotoda sıkıntı var. 20karakter…

2 Beğeni

Tropik, çiçeksi, çarkıfelek, şeftali herşey iç içe gibi. Çok güzel bira. Çok sevdim. %7 alkol ama gram hissedilmiyor. Lıkır lıkır bira. Damakta patlıyor. Şu ana kadar mosaic ipa, frederik ipa, garaguzu summer ipa ve torch ipa içtim ama en iyisi bu. Tabi bu bir cold ipa ama hepsini yanyana koysalar tercihim bu olur. İkinci olarak garaguzu summer ipa.

Damakta hafif yoğun bir akıcılığı var. Meyvemsi tatlar, belki biraz muz ve ekşilik. Ayrıca derin bir nefes çektiğimde alkol kokusunu alabiliyorum. Koyu renkli ama ben karamel falan alamadım. Karbonasyon bana göre yüksek. Bir daha alır mıyım? İndirim görürsem alırım.

Biraz muz, karanfil alamadım. Acı değil, hafif ekşi. Tap 7 den daha az yoğun akıcılığı. Onun kadar ağdalı değil damakta. Klasik buğday. İndirimde görürsem alırım.

Tap 1 in filtrelenmiş hali. Gerek yok.

6 Beğeni

Schneiderların ağası tap 6 aventinus ve tap 5 tir bence

4 Beğeni

Tap 6 tamam ama tap5 bulamadık daha.

2 Beğeni

Birde tap 6 sürekli içilebilecek bir bira değil abi. Alkol olarak demiyorum sadece tad olarak çok yoğun ve damağı yoruyor gerçekten. Bayabilir. Tap 5 görürsem muhakkak alacağım.

3 Beğeni

Ekşimsi. Hafif çiçeksi ve zeytin salamurası kokusu alıyorum. Alkol yüksek, kendini belli ediyor. İndirimdeyse belki alabilirim.

3 Beğeni

8.2 abv yi yapıştırmış schneider biralarına, ama bence hepsi hemen hemen çok güzel, bunu beğenmediysen @menegin bakalım ne diyecek

1 Beğeni

Yani zaten 8.2 alkollü bir biradan kaç tane içersin ki bir içişte, bunu final yapıp o efsane tatlar ağzında kalacak, istiklal
marşı kapanış

5 Beğeni

Liefmans Fruitesse. 3.8% alkollü meyve birası
Renk olarak kırmızı pembe. Yüksek karboizasyonlu, düşük gövdeli. Bol meyveli. Appetizer olarak mantıklı

Liefmans kriek brut
6% abv.
Kırmızı kahve renkli, ekşiliği yüksek bir bira
Araştırdığımda oud bruin ve 15-20 farklı vintage Goudenbandın karışımı olduğu yazıyor. Kompleks büyük bir bira

8 Beğeni

Tap 4 benim en beğendiklerimden. Sanırım 8.2 değil, 6 civarıydı alkolü. Açıkçası Tap 5 den daha çok beğenmiştim ama belki de bana gelen Tap 5 fazla beklemişti.
Tap 4’te Yeni Zelanda Cascade i vardı ve sonrasında o şerbetçiotundan ben de aldım :slight_smile: .
Sonuçta zevkler ve renkleri tartışmaya gerek yok :wink: ben genel olarak Schneider’in biralarını diğer alman buğdaylarına tercih ediyorum. Genelinde maya kaynaklı karanfil aroması var ve ben karanfili muza tercih ediyorum.

5 Beğeni

Güzel bir Rus birası. Daha öncede Afanasy içmiştim o güzeldi. Sanırım aynı firmanın ürünü… Bu biraya gelecek olursam. Malt tadı iyi köpük dayanımı gayet sağlam Belçika danteli var. Çok hoş da şot aromaları mevcut. 1lt üstelik. Filtresiz lager %4.5abv

8 Beğeni

Meşhur chimay blue
Belgian dark strong ale
Namı diğer quadriple
Alkol oranı 9% abv
Köpük dayanımı yok
Asitlik orta
Gövde orta
Renk koyu kahve-siyah
Tatta ön planda kakao kuru meyve alkol keskinliği
Çok daha iyi quadlar içtim

7 Beğeni

Bu alkol oranımda gövde nasıl orta oluyor? Sek mi bitişi baya?

Evet sek bitişli. Bi de yormuyor içerken. Ağzımı tam doldurmadı bilemedim.

2 Beğeni