Yeni Başlayanlar İçin

Merhaba ben de aynı şekilde portakal ve kişniş aromalı bir bira elde etmek istiyorum, kit ile bira kurarken izlememiz gereken yol nedir ?

Merhaba, ben zamanında buğday birası kiti ile fermantasyon bittikten sonra kovanın içinde kurutulmuş portakal kabuklarını ve tane kişnişi tül poşette atmıştım. Galiba 1 hafta kadar da o şekilde kovada kalmıştı. Portakal kabuklarını ve kişnişi kovaya atmadan önce bir kaç gün alkolde bekletmiştim. Biranın tadı güzel oldu ancak istediğim portakal aromasını elde edemedim bu şekilde. Belki kurutulmuş portakal kabuklarının aroması yeterli gelmedi. Belki de yöntem yanlıştı.

Merhaba biradan ornek aldim ve yogunluk olcumu icin hidrometre kabina koydum. Kopuk gittikten sonraki sonuc 1008 idi, boyle beklettim biraz. Sonuc 1020 ye kadar cikti yaklasik yarim saatte. Hangi sonucu baz almaliyim? Bu durum normal mi?

Merhaba arkadaslar pilsner kiti + malt ozu ile bira yaptim. Baslangic yogunlugu cok dusuktu (1036). Sanirim malt ozunu yeterince akiskan hale getirememistim. Yaklasik 22 gun oldu hava kilidinde hic hareket olmadi. Krauser kopugu var. Yogunluk ise 1008 e kadar dustu. Hava kilidinde hareketlilik olmamasi kafamda soru isareti olusturdu. Emin olmak icin buraya sormak istedim.

Elinizde şu anda 3.68 alkollü bir sıvı var. Yani çalışma olmuş. Hava kilidinde hareket olmaması fermenteri kontrol etmeniz gerektiğini ifade ediyor. Bir yerde kaçak olabilir. Yeni başlayanlar kategorisini okuyabilirseniz buna benzer soruları ve çözüm önerilerini bulabilirsiniz. Lütfen aynı soruyu sürekli farklı başlıklar açarak sormayıp bu konu altından ilerlemeye çalışın.
Bol köpüklü biralarınız olması dileğiyle… :beers:

Forumda arattim fakat benzer bir konuya denk gelmedim. O yuzden konu acarak sormak istedim. Serbeti hazirladim. Serbeti hazirlarken sekeri goz karari koymustum 5 su bardagi biciminde. Mayalamaya gecmeden once baslangic yogunlugunu olcmek istedim. 1037 cikti. Bunun biraz az oldugunu dusunerek 23 litre serbete sonradan yarim bardak daha seker ekleyip hafifce karistirdim. Bu bir sorun yaratir mi?

5 bardak (gramajı belirsi) şeker eklediniz 1037 çıktıysa zAten orada sanki sorun veya cevap belli aslnda, muhtemelen tam eritemediniz ve o şekilde fg aldınız, daha sonra bir bardak daha eklediniz, yani muhtemelen bu kadar şekere kit özelliğini baya bi kaybetmiştşr fg de beklenilenden çok daha aşağı düşecektir, abv çok yükselecek, çok sek gövdesiz fazla abv li bir bira olacaktır, sorun olur mu, çıkan ürünün tadına razı gelene hiç sorun olmaz ama seçici damaklar muhtemelen tercih etmeyeceklerdir, ama dökülecek kadar da kötü bir şey çıkmaz

1 Beğeni

Bir sorun olmaz.
Konuyu yine yeni başlayanlar kategorisine taşıyorum, cevap bulamadığınız soruları yeni konu açmak yerine yeni başlayanlar konu başlığında sorabilirsiniz. Yoksa 1 soru 1cevap şeklinde konular kullanılmayınca siliniyor.
Dikkat etmenizi rica ediyorum.

Merhabalar ikinci kitimi kurdum 3. günde eşim odanın klimasını sıcak modunda açık unutmuş yaklaşık 7-8 saat kadar kova içi sıcaklığı 26,5 dereceye kadar çıkmış fark edince hemen sıcaklığı 23 dereceye kadar düşürdüm bu süreç herhangi bir olumsuzluğa sebep olur mu?

1 Beğeni
  1. Günde olduysa belki biraz meyvemsi tat oluşabilir.

Maya ne, 23 derece saison, buğday veya belçika değilse bile yüksek, meyvemai, ekşi elmansı, şarabi tatlar oluşabilşr

Merhaba, bira kitini kurali 3 gun oldu. Krauser kopugune benzer bir madde hava kilidinden cikmaya calisiyor. Bu durum normal midir? Neye isaret ediyor? Onceki kitimde olmamisti.

Çok coşkulu çalışıyor. Sıcaklık durumu nedir? 20 ⁰C üzerine çıkarmamaya çalışın.

Butikbiradan aldigim sogutma cantasini kullaniyorum, 18-19 derecede calisiyor. Coskulu calismasi kotu bir sey mi?

Butikbira’nın kitleriyle gönderilen mayalardan kaynaklı olabilir Sıcaklık kontrolü yaptığım TT partilerde şiddetli Fermentasyon ve acı bir tad oluşmuştu

Arkadaşımın elinde kalan Butikbira’nın kitlerin yanında gönderdiği mayaları kullanmıştım

Hayır tabii ki, taşmadığı sürece sorun yok, düzelmiştir muhtemelen.

1 Beğeni

Tekrardan burayi rahatsiz ediyorum. Cok garip bir sey yasadim. 4 gun once fermenteri kurmustum. OG 1040 olcmustu. 4 gundur hava kilidinde hareketlilik yok fakat krausen kopugu vb. oldugu icin fermantasyonun devam ettigini dusunuyorum.

Bugun bir olcum almak istedim. Ilk olcum 1030 cikti. Fakat 1.5 dakika icerisinde 1065 e kadar cikti bu deger. Burada olcum alirken hangi degeri baz almaliyim.

Edit: Ben bu mesaji tamamlayana kadar yogunluk tekrar dusmeye basladi, su an 1040’a dogru gidiyoruz. Dogru olcum degeri hangi deger oluyor, kafam gercekten karisti.

Sizin bu yaşadıklarınızı Biz de hayretle takip ediyoruz :slight_smile:
Sadece sabredin :beers:

2 Beğeni