Bu malt alıp kullanan var mı nasıldır ?
Ben kullandım. Verimli orta düzeyde bir malt. Malt kırıcın var mı?
Var hocam (20karakter)
Vikingse weyermanndan muntonsdan sonraki iyi maltlardan
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş üst limiti, 30 Euro’dan “Kargo dahil 30 Euro’ya” düşürüldü.
Örneğin 29 Euro’luk ürüne 2 Euro kargo eklenirse, Gümrük işlemleri ve ek vergiler uygulanacak.
27 Aralık’ta yürürlüğe girecek sanırım. 1 ay kadar bir vakit var.
Hayır, bu candi değil.
Candi şöyle bir şey…
Yapımı çok kolay ihtiyacın olan şeyler dap şer sönmemiş kireç ve su
Teşekkür ederim başlıkta adı geçen dap nedir anlayamadım ama.
Di Amonyum Fosfat. Aslında gübre Ama şarap yapım ürünleri satan yerlerden temin ederseniz gübre formundan farklısını alırsınız.
Şu an başlıktan anladığım Dap ( Di Amonyum Fosfat ), Sönmemiş Kireç ( Kalsiyum Hidroksit ) ve DME ( Kuru malt ya da bizim starterda hazırladığımız şey ) ve şeker. Doğru mudur hocam? Başlık biraz tartışma ve doğru yolu bulma üzerine devam ediyor gibi olduğu için tam bir doğru tarif çıkmıyor. Eğer sizlerin kullandığı tam bir tarif varsa işe yarayan paylaşırsanız çok memnun olurum.
Abi bir sorum var bu şeker konusunda. Tüm bunları yaptıktan sonra arada çok büyük lezset farkı var mı? Forumda bir yerde lezzet farkı olmadığı ile ilgili bir şey okudum gibi kalmış aklımda.
Konuyu biraz daha açmak adına şunu demeden edemedim… Sevgili @Durul, decoction işe yarıyor mu yoksa 124,7 gram melanoidin de işi çözer mi sence?
Abi ikisi aynı şey mi? Şeker kullanmak ve decoction? Aynı şey mi? Konuyu açmak adına ikisinide cevapla abi lütfen.
Yaklaşım açısından aynı şey tabii ki.
O bana takılıyor senin postundan😉
Koskoca monklar yanılıyor olamazlar, vestleverenler, chimaylar, st bernarduslar vb, bence fark oluyor, elimden geldipince de stilleri stiline uygun yapmaya çalışıyorum, bir de candi sugar yapmak çok kolay ve hatta maliyeti de düşürürken @BoBo niye yapmayayım ki😘
Şeker konusunda tabii ki çok fark var. Belçika biralarının alameti farikası maya aslında ama şekerin ve diğer eklentilerin de rolü çok büyük. Geçen gün 5 çeşit şeker yaptım en koyusunda çikolata, kahve, mahlep gibi kokular alırken en açığında belirgin meyve ve çiçek kokuyordu.
Renkler bu foto da çok belli olmuyor belki ama açık sarı, amber, kızıl, kahve ve çok koyu kahve şeklinde. (Niyeyse sağdan sola doğru sıralamışım ) Her birinin tadı çok farklı. Belki yarım kg şekerden 25 litre biraya ne kadar tat geçebilir de denebilir. Ben etkisi olduğunu düşünenlerdenim.
Lezzet farkı olayını doğru hatırlıyorsun, o orval başlığı altındaydı. Orval de candi kullanmaya gerek yok diye @ers söylemişti. Bizim sofralık şeker iş görüyor açık stillerde. Bence bir kere dene, zor gibi gözükse de tam tersine kolay ve keyifli.
Şeker kullanmak ve decoction aynı şey değil. Candi şeker ve decoctionun ortak özelliği her ikisinde de maillard oluşması. Yani karamelize olmadan esmerleştirme. Dolayısıyla sindirilebilir şeker ve farklı tatlar. Decoction Alman, Çek ve Belçika stillerinde kullanılıyor. Zor olduğunu düşünenler melanoidin malt ile bu tadı yakalamaya çalışıyor.
Eline sağlık Durulcuğum.
Bugüne kadar kötü denilebilecek bir biranla karşılaşmadığım için sözlerin kıymetli.