Ege malt dan (dark ipa/citra şot ile geliyor) kitini aldım. Havalar soğudu gideri olur diye düşünüyorum. Normal de ipa ve dark bira pek semem ama kit kaliteli gözüküyor bakalım…
Sıhhi filtrelerle o problem çözülebilir ama, maya için yeterli oksijeni sağlayabilir mi bu yöntem bilemedim.Deneyerek bir partiyi heba etme riskini alamadım henüz.
Hocam bu pompayı ben serpantin içerisinden buzlu suyu devirdaim ettirmek için kullanıyorum.
Dediğiniz sistemi ben de zamanında düşünmüştüm. Benim kafamda tasarladığım sistem;
Hava motoru-hortum- oksijen taşı. Bu taş starsan dolu bir kavanoza girecek. Kavanozun kapağında iki tane delik ve conta olacak. Diğer contadan yeniden hortum oksijen taşı ile şıra ve maya olan büyük kavanoza girecek.
Benim endişem oksijenin şıra içerisinde her noktaya eşit çözünüp çözünmeyeceği idi.
Aslında bu hava taşı ile çoğaltma işi olsa bu yöntem bence daha güvenli. Kavanozun kapağı kapalı olacak sadece içerden hava tahliyesi için bi delik falan olacak. İçerden dışarıya doğru hava akımı olacağı için o delikten de toz,bakteri, vahşi maya vs vs bulaşma ihtimali çok çok düşük olacak.
Stir plate yönteminde ise dışardan hava alması için folyoyu aralıklı bırakıyoruz. İçerde de girdap oluşturup dışardan içeriye serbest hava çekiyoruz.
Sonradan farkettim sizinki 55w lık büyük pompaymış.Bahsettiginiz sistem de güvenli,sıhhı enjektör filtreleri de kullanılabilir.Şıranın içine paslanmaz hava taşı koyarak denenebilir.
Bu resime bakarak bunları söylüyorsanız bence biraz yanılıyor olabilirsiniz, öncelikle bu bir maya üretim labaratuvarı, sterilize tutulması gereken yüzey gıda üretim yerinde olduğu gibi işlenen gıdanın yüzeyi değil sterilze edilmiş erlanmayerlerin içi. Bir de yıllardan beri gıda - hayvancılık sektöründe çalışan bir insan olarak söyleyebilirim ki gıda sektöründeki maske, bere, bone bir çok şey şovdan ibarettir. tuvaletinde adam gibi sabun, dezenfektan, kağıt havlu bulundurmayan bir çok üretici gıdalarını eldiven bone ile temiz tutmaya çalışır yurdumda.