Reçetem Olur Musun?

Sadece 8000 km uzaktayım

1 Beğeni

İşte Antalya dayanışması

1 Beğeni

Ya bana? Ay sonu dönüyorum

2 Beğeni

O zaman bu biralardan tadımlık ve mayayı beraber göndereyim. 2 hafta lageringe sokacağım maalesef eskisi gibi bir ay tutamayacağım hatta daha da azaltmayı düşünüyorum tadım farkını anlamadığım için. İlki çok düz bir pilsen, ikinicisi cenk hocamın önerisi üçüncüsü de yaparken ağladığım decoctionlu çekimsi pilsen :smiley:

6 Beğeni

Keşke. Sizleri Antalya ya bekleriz. Antalya ekibi olarak misafir seviyoz :smiley:

5 Beğeni

2 Amerikan, 1 İngiliz, 1 Alman, 1 Avusturyalı ve 1 Belçikalı bara giderler… :wink:

Kaynatma serüvenine uzunca süre ara verince sıraya bu arkadaşları aldım. Henüz tam olarak reçete oluşturmasam da kısaca shopping list oluşturdum. Yapabildikçe reçeteleri burada paylaşacağım.
İlki NEPA ya da NEIPA

İkincisi Cream Ale

Üçüncüsü Best Bitter

Dördüncü olarak Kellerbier

Beşinci bir Vienna Lager

Altıncı ve son olarak Belgian Wit

Tabii hayaller bunlar bakalım gerçekler ya da gerçekleşecekler hangileri olacak. Kaynattıkça paylaşacağım.

11 Beğeni

Katil uşak çıkar buradan.

3 Beğeni

Bu hikayede doktora ne oluyor?

Doktor çok uzakta ona bir şey olmaz

Görüyorum ve arttırıyorum, yaza kadar yapmayı planladığım bira stillerim;

American Barleywine
Scottish Light
Belgian Dubbel
Belgian Pale Ale
Kölsch
White İpa
Berliner Weisse
İmperial Stout

6 Beğeni

Tahminim salı-çarşamba american barleywine a girişeceğim…

3 Beğeni

07A Vienna Lager

Vienna Lager

5.4% / 13 °P

Recipe by

Ahmet B.

All Grain

BrewZilla 35L Gen4

76.4% efficiency

Batch Volume: 19 L

Boil Time: 60 min

Mash Water: 15.94 L

Sparge Water: 12.58 L @ 80 °C

Total Water: 28.52 L

Boil Volume: 25.33 L

Pre-Boil Gravity: 1.043

Vitals

Original Gravity: 1.053

Final Gravity: 1.012

IBU (Tinseth): 24

BU/GU: 0.45

Color: 23 EBC

Mash

Strike Temp — 36.6 °C

Phytase — 35 °C15 min

Glucanase — 45 °C15 min

Protease — 55 °C15 min

A-amylase 2 — 70 °C60 min

Mash out — 75 °C15 min

Malts (4.2 kg)

2.5 kg (59.5%) — Weyermann Vienna Malt — Grain — 5.9 EBC

1 kg (23.8%) — Weyermann Munich I — Grain — 15 EBC

300 g (7.1%) — Weyermann Carabelge — Grain — 30 EBC

200 g (4.8%) — Weyermann Acidulated — Grain — 3.5 EBC

150 g (3.6%) — Sekado Caramel Light Bohemian — Grain — 140 EBC

50 g (1.2%) — Weyermann Carafa Special II — Grain — 1100 EBC

Hops (19 g)

7 g (11 IBU) — Magnum 12% — Boil — 60 min

7 g (8 IBU) — Magnum 12% — Boil — 30 min

5 g (4 IBU) — 12% — Boil — 15 min

Yeast

1 pkg — Fermentis S-189 SafLager German Lager 84%

Fermentation

Primary — 15 °C18 days

Primary — 18 °C3 days

Bence Carabelge bu stile uygun değil. Şerbetçiotu olarak da sadece magnum görünüyor sanırım seçim ekranında bir yanlışlık yapılmış.

1 Beğeni

200 gram acidulated bana biraz fazla geldi geldi zaten 35 derecede de mayşeleniyor tabi kendi su ph ın da önemli burada, magnum konusunda @cNoyd a katılıyorum 60 dk sonrası şerbetçiotları değişmeli çünkü magnum sadece acılık için 60 dk veya fw kullanılmalı.

1 Beğeni

Su arıtma suyu. Ph ölçümü yapabilirim sıkıntı yok. Elimde şu an magnum ve northem brewer var sadece. Bu sebeple sadece magnum kullandım. Bu ikisi ile halledemez miyiz?

Carahell olsa daha uygun sanırım. Çıkarabilirim. Dediğim gibi elimde şu an northem brewer ve magnum var sadece.

2 Beğeni

Carahell olur ama carabelge ona ekstra kuru meyve tadı katar ki, bu vienna lager tarifi için çok uygun bir şey değil. Orjinal 1870 lerde yapılan ilk tariflerde sadece vienna maltı ve 3 kademeli decoction ile yapılmış. Yani istenen sıvı tost gibi bir şey :wink: Sonradan 2 kademeli decoction a dönülmüş.
Fikir vermesi açısından linki paylaşayım.

Ben de çok uzatmadan bu stilde bir bira kaynatmaya niyetim var. Genelde kristal malt kullanılmıyor. Renk için carafa dan son 15 dk da faydalanabilirsin. @Durul un dediği gibi asit malta da gerek yok. vienne, munich ve carafa yeterli aslında. şerbetçiotu olarak da elindeki Alman northern brewer ise gayet uygun olur. @cNoyd un dediği gibi magnıum dan uzak dur :slight_smile: Fermentasyonu daha düşük sıcaklıklarda başlatıp 10, 12, 14, 16 gibi devam edebilsen ve en sonunda diasetil için 20 lere çıkarsan çok güzel oluyor.
Şimdiden kolay gelsin…

4 Beğeni

Yakın zamanda kaynattım, dördüncü yapışım ve sevdiğim bir bira, ben bir parça pilsener de ekliyorum, son kaynatmada %45 Vienna, %27 MunihII, %18 Pilsener, %1.5 Chocolate, %2 Melanoidin ve %6.5 CaraBohemian kullandım. Gerçi her seferinde ufak oynamalar oluyor elimde ne varsa artık :slight_smile: . Bir haftalık iken tadı iyi olacak izlenimi verdi.

1 Beğeni

Pilsner malt yok. Maris otter var. Maltları bi karıştırayım daha uygun maltlar vardır aslında ama açıkları kullanayım dedim :grin:.

Decoction şart mı ya?