Sadece 8000 km uzaktayım
İşte Antalya dayanışması
Ya bana? Ay sonu dönüyorum
O zaman bu biralardan tadımlık ve mayayı beraber göndereyim. 2 hafta lageringe sokacağım maalesef eskisi gibi bir ay tutamayacağım hatta daha da azaltmayı düşünüyorum tadım farkını anlamadığım için. İlki çok düz bir pilsen, ikinicisi cenk hocamın önerisi üçüncüsü de yaparken ağladığım decoctionlu çekimsi pilsen
Keşke. Sizleri Antalya ya bekleriz. Antalya ekibi olarak misafir seviyoz
2 Amerikan, 1 İngiliz, 1 Alman, 1 Avusturyalı ve 1 Belçikalı bara giderler…
Kaynatma serüvenine uzunca süre ara verince sıraya bu arkadaşları aldım. Henüz tam olarak reçete oluşturmasam da kısaca shopping list oluşturdum. Yapabildikçe reçeteleri burada paylaşacağım.
İlki NEPA ya da NEIPA
İkincisi Cream Ale
Üçüncüsü Best Bitter
Dördüncü olarak Kellerbier
Beşinci bir Vienna Lager
Altıncı ve son olarak Belgian Wit
Tabii hayaller bunlar bakalım gerçekler ya da gerçekleşecekler hangileri olacak. Kaynattıkça paylaşacağım.
Katil uşak çıkar buradan.
Bu hikayede doktora ne oluyor?
Doktor çok uzakta ona bir şey olmaz
Görüyorum ve arttırıyorum, yaza kadar yapmayı planladığım bira stillerim;
American Barleywine
Scottish Light
Belgian Dubbel
Belgian Pale Ale
Kölsch
White İpa
Berliner Weisse
İmperial Stout
Tahminim salı-çarşamba american barleywine a girişeceğim…
07A Vienna Lager
Vienna Lager
5.4% / 13 °P
Recipe by
Ahmet B.
All Grain
BrewZilla 35L Gen4
76.4% efficiency
Batch Volume: 19 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 15.94 L
Sparge Water: 12.58 L @ 80 °C
Total Water: 28.52 L
Boil Volume: 25.33 L
Pre-Boil Gravity: 1.043
Vitals
Original Gravity: 1.053
Final Gravity: 1.012
IBU (Tinseth): 24
BU/GU: 0.45
Color: 23 EBC
Mash
Strike Temp — 36.6 °C
Phytase — 35 °C — 15 min
Glucanase — 45 °C — 15 min
Protease — 55 °C — 15 min
A-amylase 2 — 70 °C — 60 min
Mash out — 75 °C — 15 min
Malts (4.2 kg)
2.5 kg (59.5%) — Weyermann Vienna Malt — Grain — 5.9 EBC
1 kg (23.8%) — Weyermann Munich I — Grain — 15 EBC
300 g (7.1%) — Weyermann Carabelge — Grain — 30 EBC
200 g (4.8%) — Weyermann Acidulated — Grain — 3.5 EBC
150 g (3.6%) — Sekado Caramel Light Bohemian — Grain — 140 EBC
50 g (1.2%) — Weyermann Carafa Special II — Grain — 1100 EBC
Hops (19 g)
7 g (11 IBU) — Magnum 12% — Boil — 60 min
7 g (8 IBU) — Magnum 12% — Boil — 30 min
5 g (4 IBU) — 12% — Boil — 15 min
Yeast
1 pkg — Fermentis S-189 SafLager German Lager 84%
Fermentation
Primary — 15 °C — 18 days
Primary — 18 °C — 3 days
Bence Carabelge bu stile uygun değil. Şerbetçiotu olarak da sadece magnum görünüyor sanırım seçim ekranında bir yanlışlık yapılmış.
200 gram acidulated bana biraz fazla geldi geldi zaten 35 derecede de mayşeleniyor tabi kendi su ph ın da önemli burada, magnum konusunda @cNoyd a katılıyorum 60 dk sonrası şerbetçiotları değişmeli çünkü magnum sadece acılık için 60 dk veya fw kullanılmalı.
Su arıtma suyu. Ph ölçümü yapabilirim sıkıntı yok. Elimde şu an magnum ve northem brewer var sadece. Bu sebeple sadece magnum kullandım. Bu ikisi ile halledemez miyiz?
Carahell olsa daha uygun sanırım. Çıkarabilirim. Dediğim gibi elimde şu an northem brewer ve magnum var sadece.
Carahell olur ama carabelge ona ekstra kuru meyve tadı katar ki, bu vienna lager tarifi için çok uygun bir şey değil. Orjinal 1870 lerde yapılan ilk tariflerde sadece vienna maltı ve 3 kademeli decoction ile yapılmış. Yani istenen sıvı tost gibi bir şey Sonradan 2 kademeli decoction a dönülmüş.
Fikir vermesi açısından linki paylaşayım.
Ben de çok uzatmadan bu stilde bir bira kaynatmaya niyetim var. Genelde kristal malt kullanılmıyor. Renk için carafa dan son 15 dk da faydalanabilirsin. @Durul un dediği gibi asit malta da gerek yok. vienne, munich ve carafa yeterli aslında. şerbetçiotu olarak da elindeki Alman northern brewer ise gayet uygun olur. @cNoyd un dediği gibi magnıum dan uzak dur Fermentasyonu daha düşük sıcaklıklarda başlatıp 10, 12, 14, 16 gibi devam edebilsen ve en sonunda diasetil için 20 lere çıkarsan çok güzel oluyor.
Şimdiden kolay gelsin…
Yakın zamanda kaynattım, dördüncü yapışım ve sevdiğim bir bira, ben bir parça pilsener de ekliyorum, son kaynatmada %45 Vienna, %27 MunihII, %18 Pilsener, %1.5 Chocolate, %2 Melanoidin ve %6.5 CaraBohemian kullandım. Gerçi her seferinde ufak oynamalar oluyor elimde ne varsa artık . Bir haftalık iken tadı iyi olacak izlenimi verdi.
Pilsner malt yok. Maris otter var. Maltları bi karıştırayım daha uygun maltlar vardır aslında ama açıkları kullanayım dedim .
Decoction şart mı ya?