Reçetem Olur Musun?

Decoction mayşesinin ısıya geçmesi tabiki süre alır, bundan sonra jet 30 ne gösteriyorsa o ısıdan devam et, ilk elin günahı olmaz tecrübe edindin, öğrendin diyelim, dediğim gibi normalde 1 saat bilemedin 1.30 saat ekler süreye 2 step, hayırlısı olsun

1 Beğeni

Makineyi bozduğumu düşünüp çok üzülmüştüm :slight_smile: . Ama decoction denilince kafamdaki oluşan rengi yakaladım. OG tam tuttu. Umarım güzel bir bira olacak. Çok teşekkür ederim ilgin için.

Buradan da duyurayım @Baltazar a 3 ayrı pilsi tadıma götüreceğiz :smiley: dolaptaki bir bira onun önerisiydi en lezzetlisi de o yeşil haliyle ama bakalım.

3 Beğeni

E ben de haketmdim değil hem belki wlp 800 de çoğaltıp gönderirsin😉

1 Beğeni

Aa kesinlikle. Amerika’dan getirdilerdi o mayayı çoğaltıp bu forumdaki bilgilerle hazırlayıp buzlukta tutuyordum. İlk defa çözdürüp dönderdim bu bira için. Çalıştı da valla hiç beklemiyordum. İki tüp göndereyim. Ama nasıl gönderecem buzdolabı poşetine sarıp buz kalıbı yapsam etrafını yeterli olur mu acaba?

1 Beğeni

O arkadaş bir ay yok buralarda, İzmire beklerim🤣

1 Beğeni

Maya sandığımızdan çok daha dayanıklı.
Hiçbir şey olmaz bence.
Çok çok özenmeye gerek yok, zaten Durul alınca hemen çoğaltır onu.

2 Beğeni

Bu havada hiç sorun olmaz maya yeter ki bira kırılmasın, ben de gönderirim sana, daha @Ozerrock ve @augurs a da göndereceğim

3 Beğeni

Sadece 8000 km uzaktayım

1 Beğeni

İşte Antalya dayanışması

1 Beğeni

Ya bana? Ay sonu dönüyorum

2 Beğeni

O zaman bu biralardan tadımlık ve mayayı beraber göndereyim. 2 hafta lageringe sokacağım maalesef eskisi gibi bir ay tutamayacağım hatta daha da azaltmayı düşünüyorum tadım farkını anlamadığım için. İlki çok düz bir pilsen, ikinicisi cenk hocamın önerisi üçüncüsü de yaparken ağladığım decoctionlu çekimsi pilsen :smiley:

6 Beğeni

Keşke. Sizleri Antalya ya bekleriz. Antalya ekibi olarak misafir seviyoz :smiley:

5 Beğeni

2 Amerikan, 1 İngiliz, 1 Alman, 1 Avusturyalı ve 1 Belçikalı bara giderler… :wink:

Kaynatma serüvenine uzunca süre ara verince sıraya bu arkadaşları aldım. Henüz tam olarak reçete oluşturmasam da kısaca shopping list oluşturdum. Yapabildikçe reçeteleri burada paylaşacağım.
İlki NEPA ya da NEIPA

İkincisi Cream Ale

Üçüncüsü Best Bitter

Dördüncü olarak Kellerbier

Beşinci bir Vienna Lager

Altıncı ve son olarak Belgian Wit

Tabii hayaller bunlar bakalım gerçekler ya da gerçekleşecekler hangileri olacak. Kaynattıkça paylaşacağım.

11 Beğeni

Katil uşak çıkar buradan.

3 Beğeni

Bu hikayede doktora ne oluyor?

Doktor çok uzakta ona bir şey olmaz

Görüyorum ve arttırıyorum, yaza kadar yapmayı planladığım bira stillerim;

American Barleywine
Scottish Light
Belgian Dubbel
Belgian Pale Ale
Kölsch
White İpa
Berliner Weisse
İmperial Stout

6 Beğeni

Tahminim salı-çarşamba american barleywine a girişeceğim…

1 Beğeni