Şaraplık Üzümden Kültür Mayasıyla Adım Adım Şarap Yapımı

osmanlı zamanındaymış galiba

Pagan zamanında diyor arkadaş.

Dinazorların soyunu kurutan meteor bu üzümleri de yakmış diye duydum bi yerden.

1 Beğeni

Cabernet sauvignon ile sezonu kapatmış bulunuyorum

7 Beğeni

Benim bu sene çok arayıp bulamadığım üzüm. Bugün tüm çabalarıma rağmen bulabildiğim 40 kg barburi üzümlerin posasından ayırma işlemini gerçekleştirdim. Kalan cibreden grape ale yapmayı deneyeceğim :hugs:

7 Beğeni

o değil de önceki sene vahşi maya ile yaptığım grape ale geçen sene ticari maya ile yaptığımdan daha iyiydi. aklıma gelmişken yazayım dedim :smiley:

1 Beğeni

E iki farlı ürün :slight_smile: Aslında istenen bütün şekerin fermente olmaması. Biraz tatlı bitiş istendiği için bira mayası ile yapılıyor genelde. Üzüm aromalı bira oluyor. Üzümün üzerindeki maya genelde daha sek bitirdiği için biraz daha şaraba yakın ürün elde ediliyor.
Mesela @Apo_Cinar senin dediğin şekilde yapılanı sevmişti, cabanet ile yaptığım için oldukça da tanenliydi. Burada bir kaç arkadaşım ise diğer türü daha çok sevdi.

Bu arada Gaziantep’e yakın olanlar için patlatma imkanlı cabarnet üzüm var. Şu anda 24 brix civarında ilaçsız ve susuz yetiştirilmiş ürün.

:sweat_smile: ben us05 ile yaparım belki. Vahşi mayalar için bayağı geç oldu çünkü

Keşke orada patlatıp bidonlarla yollanabilse. Yolda fermantasyon başlar bir işe yaramaz aslında.

Patlatılıp pms ile gider de o işi yapacak kimse yok :slight_smile:

1 Beğeni

Aynen hocam. Kimse uğraşmaz.

1 Beğeni

Chardonnay,
Bitişte bal aroması geldi bana, sen baktın mı buna

1 Beğeni

Chardonnay vermedi ki bize 2 şişe kırmızı verdi nasil lezzet merak ettim :slight_smile:

Bu sene kısmetimizde beyaz da varmış. :sweat_smile:

2 Beğeni

Bundan şarap olur mu

1 Beğeni

Hocam bağdaki üzümler mundar olacağına bir deneme yapmak istedim. Üzüm şekerli arkadan Hafif bir mayhoşluk geliyor. Az önce sıktım pms ekledim yarın mayasını ekleyeceğim. Maya eklemeden ölçüm de alacağım.

Yenilebilir, kurutulabilir, pekmez ya da sucuk benzeri ürünler yapılabilir. Şaraplık üzüm değilse boşuna zaman kaybı oluyor. Amaç alkollü içecek üretmekse seçenek çok. Yani zevk için içilecek bir şeyi bozmamak lazım.

1 Beğeni

Hocam haklısın. En kötü bizim alkolik tayfaya veririm. Sucuk, kurutma ya da pekmez için zaman olsa keşke. Emin olun çoğu arkadaş tat, zevk, keyif peşinde değil. Azınlıktayız. Beyaz şeker ve dandik aromalarla hard seltzer yapıp mükemmel birşey içtiğini zannedenler var. Benim özenerek yaptığım tripel biraya rezil diyip hitit maltın leş gibi kelle paça kokan kitlerine mükemmel diyen insanlar var. Kısacası öyle dandik bir deneme yaptım üzüm de çoktu. Tutmazsa illa bir içen olur.

Neyse, konu dağılıyor. Ben fikrimi söyledim, gerisi senin bileceğin iş.

2 Beğeni