Yeni Başlayanlar İçin

Muhtemelen sizin duyduğunuz duyum ile aynı notadayız bizde. Tavsiyenize uyup kurduğum ve elimdeki yedek kiti bitirip arkasından biraburada kitlerinden deneme yapacağım. Teşekkürler paylaştığınız bilgiler için.

1 Beğeni

Bende tam tahıla geçtim,2. kaynatmamı bugün yaptım,kitten bira yapmak hakkaten çok kolaymış :rofl:
İki seferdirde istediğim başlangıç OG sini yakalayamadım ve az miktarlarda şeker ekleyerek 1048-1050 bandına çıkardım,Asıl bunların tadını çok merak ediyorum

2 Beğeni

Daha şu aşamada çok acemiyim muhtemelen 1 sene sonra bende başlarım tam tahıla :grin: Şimdilik kit ile devam edeyim biraz tecrübe sahibi olalım önce. Sizin sonuçları merak ediyorum lütfen arada bilgilendirme yapın :slight_smile:

1 Beğeni

Buradan takip edebilirsiniz

1 Beğeni

Teşekkür ederim takip edeceğim. Çok güzel çalışmalar var inş bizde zamanla geçiş yapacağız :grin:

1 Beğeni

Butik Yaz aşkı dark 5-6 günde gazlandı,dayanamayıp bir şişesini açıp denedim :laughing:
Çok kolay içimli , şerbetciotu acılığı sıfır denilebilir,lıkır lıkır su gibi içiliyor ama bir biradan beklediğim o biramsı güzel tatda yok malesef,Yokshire ile kıyaslanamaz bile
Birdaha kurmayacağım bir kit oldu kendisi,just to let you know…

1 Beğeni

Yaz aşkını bir çok kişinin beğenmediğini okumuştum ve onu çoktan elemiştim. İyi ki de almamışım :rofl:

1 Beğeni

Valla butikte 24-41 arası çalışır diyordu. Onun kurbanı oldum. Sanki çalıştı da baya bir yavaş oldu. 3 gündür 1000-1005 arası gravite sabitlendi bugün şişeliycem bakalım

1 Beğeni

3gündür 1000-1005 arası sabitlendi. Şimdi şişeliycem bakalım nasıl olacak :slight_smile:

1 Beğeni

Sonuçları merakla bekliyorum,Aynı kit ve mayadan bendede mevcut,

İlk kurarken kova sıcaklığı 28.5 derecelerde henüz maya atmadım buğday birasını kuracağım bunun için mayayı atmadan bir gece beklesem sorun olur mu? Kapak kilidini takıp mı beklemeliyim?

1 Beğeni

Mayşe fazla bekletilmemeli diye okumuştum ben hatta ilk kitimi 24 derecelerde kurmuştum. Daha fazla beklemeden mayalamanız daha iyi olur bence.

Teşekkür ederim. Aslında bir gece bekletmeyi düşünüyordum ama evin içi zaten 26.5 dereceymiş. Bir faydası olmayacağını düşündüğümden 28.5 derecede ekledim.

2 Beğeni

Isıyı düşürmek için pet şişeleri dondurarak kovanın yanına koyabilirsiniz.
Kapalı bir dolap içinde yapıyorum ben bu işi. Evin içi 27 derece kovam 21.
Forumda strafordan kutu yapan arkadaşlar var pet şişelerle buz ekleyerek kolayca ısıyı sabitliyorlar.

Şu an ki ısınız çok yüksek bir an önce düşürmeye çalışmanız iyi olur.

İlk yaptığım kitimi 24 derecede mayalamıştım bende. 2. yaptığımda 3 tane 5lt suyu önceden buz dolabında bekletip hazırladım. 20 derecede kurulum yaptım ortam sıcaklığı 28 lerde olduğu halde. Bilginiz olsun. Buna benzer bir çok şeyi forumda gezinirken öğrenebilirsiniz. Bende acemiyim forumu okuyarak tecrübelerden yararlanıyoruz :grin:

1 Beğeni

Bişe olmuyor maya çalışıyor 30c altında ama fermantasyon çok hızlı oluyor, hafif meyvemsi tatlar ekliyor biraya hepsi o
Hava sıcaklıklatı yüzünden bende mayşeyi 20-22 lere indiremediğimde fermanyasyon kovasına 3-4 tane buzlu şişe sarıyorum, kısa sürede 20 lere iniyor, sonra mayayı atıyorum
Fermantasyon boyuncada sıcaklığı 19-22 arasında tutuyorum

1 Beğeni

Arkadaşlar, bir şey olmuyor diye yorumlamayın lütfen. Kötü sonuçtan dolayı hobiyi bırakan oluyor. 25 ⁰C de atılan maya çalışmaya başlayınca 28-30 ⁰C lere çıkıyor. Bu sıcaklıkta olumsuz esterler ve meyvemsi tatlar oluşabilieceği gibi çok daha kötü tat ve kokular oluşabiliyor. (yanık lastik, asetaldehit, çürük yumurta, solvent vb) Isı kontrolü bu hobinin en önemli ayrıntılarından. İçi buz dolu kapla çok kontrollü soğutma yapamazsınız ve iyi dezenfekte etmezseniz enfekte olma riski de mevcuttur.
Kveik mayaların özelliği yüksek sıcaklıklarda çok olumsuz tatlar üretmemeleri. Ya bu tarz mayaları tercih edebilirsiniz ya da fermentasyon ısı kontrolünü sağlamalısınız.

4 Beğeni

Benim kova dolapta çok yakınına koyuyorum buzlu pet şişeleri dolabın içi 20-21 derecelerde olunca aynı ısı seviyesine iniyor kovamda. hatta az önce baktım 19a kadar düşmüş kova sıcaklığı dolap 18 derece.

1 Beğeni

Merhabalar bir şey dikkatimi çekti ama sebebini bulamadım,

Gazlanmış hazır şişelerimi normalde tüketeceğim gün buz dolabına koyuyorum sabahtan akşamına tüketiyorum ve dibine çöken kısmını bardağa doldurmadığım sürece berrak bir biram oluyor.

Fakat 2 gün önce 2 şişe biram buz dolabında 4 derecelerde kalmıştı. Sanki çalkalamışım gibi bulanıklaşmışlar. Bunun sebebi nedir konu hakkında yardımcı olabilir misiniz lütfen?

1 Beğeni

Chill Haze, ya da soğuk bulanıklığı. Normal yani.

1 Beğeni

Teşekkür ettim Chill Haze olarak aratınca sebebini öğrendim sağ olun :grin:

1 Beğeni