Kabak ale vol kaçtı 4 galiba?
V1, V2 ve V3 denemelerinden sonra bir de buğday denemiştim. Ona V4 demedim ama neticede V4 sayılır. V1’de değişiklik yaparak birkaç kaynatma daha yaptım. Teorik olarak bu V5 mi yoksa yine diğerlerine yakın bir reçete mi olacak, göreceğiz. Ben genelde balkabağı biralarına yüksek alkolün yakıştığını düşünüyorum. Yine %8’lerde bir bira olabilir.
Biraz karanel malt da arttırılabilinir sanki
Bakalım, o anki psikolojiye göre ![]()
Alkolü yükseltmek için malt mı ekliyorsun? Başka bir yöntem var mı diye merak ettim ![]()
Malt tabii ki, çok az şeker oluyor ama o da kabak tatlısı yaparken karamelize etmek için. Örnek reçete linkleri atayım ;
Umarım çekirdeklerini atmamışsındır.
Yapamadım ki aldıklarımda boşa gitti tatlı yapmazlarsa çöpe atılır detaylı arıcam abi sanırım büyük detaylar var ![]()
Tatlı haline getirip saklayabilirsin.
Öyle bir realite var mı?
Hangi gönderi için sordun bu soruyu anlamadım ![]()
Kabağı tatlı haline getirip saklamak. Zor iş. Kimse bilmese bile sen biliyor olacaksın yerini.
Kabağı uzun süre saklayamayacağı için en makul yöntem tatlı haline getirip saklama hacmini azaltması mantıklı olur diye dedim. Tabii onu da çok uzun süre orada tutamaz, sadece dolap yetmez dondurmak da gerekir.
o hiç sorun değil, ben kabak tatlısı sevmem
Sevsem de baklava memleketinde kabağa gönül koymak bize yakışmaz ![]()
Madem sohbet muhabbet başlığındayız, kendi kabak tecrübemi aktarayım. İçinde bira yok ama.
Bizim evde sabah kahvaltısında reçel-bal vs tadımlık değil doyumluk ölçülerde tüketilir. Reçel dediğin neredeyse safi şeker. Bal da safi şeker denebilir ama hiç değilse içeriğinde bazı değerli maddeler olduğu söyleniyor. Fakat market rafından aldığımız balın gıda değerine fazlaca şüpheyle yaklaşırım. Alternatif olarak, birkaç senedir tahin pekmezi kahvaltı soframızın daimi elemanı haline getirdim. Fakat, her ne kadar pekmezi tahine ancak az bir şey tatlandıracak kadar katıyor olsam da, sofraya konan meretin yağıydı, şekeriydi, kalori değeri çok yüksek.
Hem toplam kalori değerini düşüreyim, hem de gıda zenginliğini artırayım niyetiyle buna ne katarım diye düşündüğümde, aklıma balkabağı geldi. Halihazırda, mübareği güzelce dilimliyorum, şeker meker katmadan buharda haşlayıp püre haline getiriyorum. Bire bir tahin ile karıştırıp kafi miktarda pekmez ile de tatlandırıp sürüyorum sofraya.
Bu arada keşfettim ki, bazı balkabaklarını hiç şeker katıp tatlı yapmaya gerek yok. Kendi tadıyla gayet güzel yeniyor. Artık her haşlamadan sonra tadına bakıyorum, lezzeti yerindeyse bir kısmını püre etmeden tatlı niyetine tüketmek üzere ayırıyorum.
Gün gelir, biraya katma işini de tecrübe ederim inşallah.
Ben de tam Rahmi Koç Müzesi için bisikletle alakalı bir çeviri üzerinde çalışıyordum. ![]()
En son gördüğümde firindaydi. Adam her uğraştığı şeyden tecrübe edinir. O yüzden devam. Eline sağlık.
Merhaba arkadaşlar, cornelius fıçıların giriş ve çıkışı için o-ring ihtiyacım var, ölçüsünü bilen yada alım yaptığınız yer var mı ?